Nieuwbouw met persoonlijkheid

Een woonconcept voor twee heel verschillende karakters

 

Rogier en Françoise kregen van hun architect een ontwerp dat niet matchte met hun verwachtingen, karakters en manier van samenleven. Om te bepalen hoe hun woning precies moest zijn volgden ze bij Els een intensief traject van drie sessies.


Met een hoofd vol ideeën van wat zij mooi vinden, stapten Rogier en Françoise naar een architect met de opdracht om een nieuwbouwwoning te ontwerpen. Het resultaat was een ontwerp waarvan de buitenkant hen aansprak, maar dat vanbinnen een klassieke indeling had die niet juist voelde. Het geheel matchte niet met wat ze wilden, maar wat dat precies was konden ze niet uitdrukken. Hun zoektocht naar antwoorden bracht hen bij Els. 

Rogier en Françoise kozen voor het diepgravende traject van drie sessies. Het traject begint steeds met een (psychologisch) onderzoek waarin de vragen ‘wie ben je’ en ‘waar liggen je woonwensen’ centraal staan. Op basis van dit onderzoek maakt Els een vormstudie en analyse, die ze samen met jou bespreekt. Vervolgens werkt ze een plan uit dat het vertrekpunt vormt voor het ontwerp van jouw (interieur)architect.


“Mensen vertrekken vaak vanuit de vraag ‘wat vind ik mooi’, terwijl je je net de vraag moet stellen ‘wie ben ik en wat past bij mijn persoonlijkheid en manier van leven’?” - Els Oosterlinck


In de eerste sessie luisterde Els vooral naar het koppel. Els merkte meteen op dat Françoise vlot en spontaan is, en droomde van een keukeneiland om zo mensen samen te brengen. Rogier daarentegen heeft als introvert vooral nood aan aparte, rustige ruimtes. Met hun verschillende persoonlijkheden vult het koppel elkaar perfect aan, maar dit kwam niet tot uiting in het oorspronkelijke ontwerp van de architect.

Tijdens de tweede sessie deelde Els haar analyse van hun wensen en noden en bespraken ze de eerste vormstudie. Openheid, contact met de tuin en veel lichtinval stonden hierin centraal. Ook een scheiding tussen de leef- en zitruimte was aanwezig, zonder dat beide ruimtes volledig van elkaar werden afgesloten. 

De derde sessie stond in het teken van enkele concrete voorbeelden op basis van foto’s. Het koppel kreeg zo een goed beeld van de mogelijkheden, en Els wist precies hoe haar plan er moest uitzien.

De drie sessies brachten meer inzicht in de woonwensen van de klant en hoe deze vertaald moesten worden in het concrete plan van de architect. Els ging verder dan de basisvraag ‘wil je een klassieke of moderne woning’ en groef dieper waardoor het ontwerpidee écht op maat van het koppel was.

Na afloop levert Els steeds een helder document op waarmee jij naar je (interieur)architect kunt stappen. Maar het koppel was zo tevreden dat ze Els vroegen om haar ideeën in detail uit te werken, en de verdere planning en opvolging met de architect op haar te nemen.


Wil je graag in drie sessies de blauwdruk van je woning bepalen?


maak een afspraak