Zolder wordt extra leefruimte

 

De woning van Jan en Klara straalde reeds een zekere eigenheid uit toen ze Els contacteerden voor de verbouwing van hun zolderruimte. De oefening die ze samen met Els deden, focuste daarom volledig op de zolder, die na jaren als extra opslagruimte een nieuwe functie zou krijgen.


De woning van Jan en Klara straalde reeds een zekere eigenheid uit toen ze Els contacteerden voor de verbouwing van hun zolderruimte. De oefening die ze samen met Els deden, focuste daarom volledig op de zolder, die na jaren als extra opslagruimte een nieuwe functie zou krijgen. Welke functie precies, was nog niet duidelijk.

Na jaren hard werken, stonden Jan en Klara op de drempel van een nieuwe levensfase. Een fase waarin de zolderruimte  echt deel mag uitmaken van de woning. Els maakte een analyse van de aspecten die zowel Jan als Klara belangrijk vinden binnen het woonproces. In de gesprekken kwamen eenvoud, rust en ruimtegevoel meteen naar boven als gemeenschappelijke elementen. Op basis van de analyse van Els kregen ze een goed beeld van wie ze vandaag zijn en welke ingrepen ervoor zouden zorgen dat ze zichzelf ook in deze nieuwe ruimte zouden herkennen.

Over de volledige breedte werd een kastenwand aangebracht, die rust creëert in de ruimte. Die rust wordt geaccentueerd door het gekozen materiaal en de greeploze deuren. Om het karakteristieke karakter van de ruimte te bewaren, kregen de spanten een contrastkleur waardoor het vloeroppervlak geen geïsoleerd element is, maar samen met de structuur van het dak een geheel vormt.

De nieuwe ruimte weerspiegelt in alle eenvoud de persoonlijkheid van Jan en Klara. De niet-gedefinieerde invulling van de zolder biedt in elke fase van hun leven een meerwaarde aan hun persoonlijk woonconcept.

Interesse?


Meer weten?

maak een afspraak