Els Oosterlinck

De juiste woning bepaalt je geluksgevoel

 

Als wooncoach gaat Els samen met jou op zoek naar wat wonen voor jou betekent binnen je persoonlijke levensopvatting. Tijdens haar carrière als (interieur)architect merkte Els op dat mensen deze belangrijke eerste stap vaak overslaan, terwijl het wel de ziel van je woning bepaalt. 

Woon je met iemand samen, ga je verbouwen, zijn jullie plots een nieuw samengesteld gezin of ben je op zoek naar een nieuwe woning? Een beslissing als het vinden van de juiste woning is van groot belang, vaak moet een verbouwing snel gaan, is de markt verzadigd en de prijzen snel gestegen. Op dat moment bewust even stil staan en samen met een deskundige blik van buitenaf je praktische en persoonlijke behoeften vastleggen, is cruciaal voor een goed eindresultaat waarin iedereen zijn of haar eigen levensverhaal herkent. 

“Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot de ziel van een woning, tot de relatie tussen mens en wonen. Als ik een woning betreed, probeer ik altijd te voelen of ik de persoon herken in de woning. Ik merk echter vaak op dat de woning geen vertaling is van een persoonlijk levensverhaal, maar voldoet aan een standaard. Het mist een signature en eender wie zou er kunnen wonen.”

Els neemt de tijd om te luisteren naar je verhaal en naar je gezin. Ze houdt je een spiegel voor en maakt een analyse van wie je bent, hoe je leeft en je toekomstplannen Vanuit haar jarenlange ervaring als (interieur)architect helpt Els je met een frisse blik kijken naar jouw woonwensen. Aan de hand van deze gesprekken kom je samen tot een woonconcept dat de persoonlijkheid van jou en je gezin weerspiegelt. Maar ook het type woning dat het beste bij je past: cohousing, een afgelegen woning, een appartement pal in het centrum …

Tijdens een volledig traject visualiseert Els deze elementen in een moodboard dat het vertrekpunt vormt voor een gesprek met je (interieur)architect of de zoektocht naar een nieuwe woning. Bij een verbouwing, renovatie of nieuwbouwwoning ontvang je ook een volumestudie en concreet 3D-plan. Als je wilt, koppelt Els je met de juiste persoon en staat ze je tijdens de realisatie bij als intermediair.

“Ik wil losbreken van het vertrouwde traject waarbij mensen aan een verbouwing, nieuwbouw of verhuis beginnen zonder eerst stil te staan bij hun persoonlijkheid en leefpatroon. Een woning moet constructief en ruimtelijk antwoord bieden op wat voor jou noodzakelijk is om dagelijks gelukkig te zijn in je eigen huis. Niets geeft een beter gevoel van thuiskomen dan een plek waar je volledig jezelf kunt zijn. Een plek die je persoonlijk verhaal uitstraalt en je telkens opnieuw in balans brengt.”

Els Oosterlinck groeide op in een familie met een passie voor interieur en heeft meer dan twintig jaar ervaring als (interieur)architect. Ze is zich bewust van subtiele signalen in haar omgeving en bij de mensen waarmee ze in gesprek gaat. Vanuit die aandachtigheid en expertise is Els de ideale persoon om de ziel van jouw woning te bepalen.

Herkenbaar en wil je graag meer weten?

contacteer Els